IPad Nieuws

iPads per 10 stuks over de toonbank

21 maart 2010: Sinds deze week verkoopt Apple ook iPad's in bundels van 10 stuks. Het bedrijf richt zich hiermee vooral op de onderwijssector. De bundel bevat dezelfde iPad die ook los wordt verkocht maar door de aankoop van 10 stuks in één keer, krijg je per iPad 20 dollar korting. Dit komt neer op ongeveer 3 procent korting.

iPad accessoires van Philips liggen al klaar

11 maart 2010: Philips heeft reeds aangekondigd dat zij accessoires gaan leveren voor de iPad. Op de website van Philips zijn een vijftal accessoires te zien:

  • twee beschermhoezen
  • een koptelefoon
  • beschermingssticker voor het scherm
  • een externe speaker
Er zijn nog geen prijzen bekend. Het is tevens onwaarschijnlijk dat Philips een iPad in hun bezit heeft om de accessoires mee te testen...

Acer springt niet in iPad-segment

2 februari 2010: Acer Aspire One netbook Acer, ’s werelds grootste producent van mobiele computers, lijkt niet onder de indruk van Apples iPad. Ze komen in geen geval met een eigen variant op het product.

Naamgenoot iPad allang te koop in Azië

29 januari 2010: De Chinese P88, een 'look-alike' van de Apple iPad is reeds jaren te koop in de Verenigde Staten. De P88 lijkt sterk op de door het Amerikaanse computerconcern Apple gepresenteerde iPad dat een soort kruising is tussen een iPhone en een laptop. De P88 wordt geproduceerd door het elektronicaconcern Fujitsu. Mogelijk legt het Japanse bedrijf een claim neer bij Apple. Volgens een woordvoerder van Fujitsu heeft het bedrijf de naam iPad al in maart 2003 gedeponeerd bij het Amerikaanse octrooibureau US Patent and Trademark Office. De registratie is echter nog niet rond, aldus de zegsman van het bedrijf.

Mysterieuze iPad-chip afgeleid van ARM

29 januari 2010: Een van de centrale onderdelen in de iPad-tablet van Apple, de A4-processor, heeft vermoedelijk een ontwerp van het Britse bedrijf ARM als basis. Dat melden diverse technische websites.